Andre de Jong benoemd tot overheidscommissaris DNB

Datum: 19-08-2011

Andre de Jong benoemd tot overheidscommissaris DNB

André de Jong is benoemd tot overheidscommissaris van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is de opvolger van Ton van de Graaf, die in juli 2011 vertrok bij de centrale bank.

Andre de Jong wordt tevens lid van de Bankraad van DNB, aldus de centrale bank vrijdag 19 augustus 2011. De jong was sinds 2008 voorzitter College van Bestuur de stichting Protestants Christelijk Onderwijs in Utrecht (PCOU) en Stichting Willibrord.

Andre de Jong
Daarvoor was hij directeur-generaal Rijksbegroting van het Ministerie van Financiën. Volgens het FD viel Andre de Jong enkele maanden geleden nog af voor de post secretaris-generaal op het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Klaas Knot
De benoeming van een nieuwe overheidsfunctionaris lag gevoelig, sinds de relatie tussen het ministerie en de RvC van DNB is verslechterd na het rommelige proces rond de benoeming van Klaas Knot, de nieuwe president van de centrale bank.

DNB & Ministerie van Financien
Het ministerie van Financien schoof Lex Hoogduin, de voorkeurskandidaat van de RvC van DNB opzij en koos voor voormalig topambtenaar Klaas Knot uit eigen gelederen.

Lees ook:
> CV Andre de Jong
> Klaas Knot gekozen tot President DNB
> Joanne Kellermann over cultuurverandering toezicht DNB