Arjo Blok verlaat de Rabobank

04-02-2014

Arjo Blok verlaat de Rabobank

Arjo Blok, onder wie de handelaren vielen die de Liborrente manipuleerden, treedt per direct terug als directeur Global Financial Markets (GFM) bij Rabobank International.

 

Rabobank International verliest met Arjo Blok na het vertrek van Sipko Schat opnieuw een topbankier. Vorig jaar traden CEO Piet Moerland en bestuurder Sipko Schat al af, nadat Rabobank publiekelijk boete had moeten doen voor zijn rol in het internationale schandaal rond de manipulatie van het Libor-rentetarief.

Opvolger Jasper van Wel
Blok is afkomstig van ABN Amro en werkte sinds 2008 bij Rabobank. Hij wordt opgevolgd door Jasper van Wel, die nu hoofd is van de afdeling gestructureerde financiële producten.

 

 

Rabobank International
Mede naar aanleiding van de betrokkenheid van de bank bij het Liborschandaal, is Rabobank bezig afdelingen van het bedrijfsonderdeel Rabobank International samen te voegen met die van zijn Nederlandse banktak, zo maakte de bank eerder al bekend.

Lees verder
> Interview met Arjo Blok over zijn switch van ABNAmro naar Rabo

Interview met Arjo Blok

Arjo Blok over zijn carriereswitch van ABN Amro naar Rabobank

Arjo Blok over zijn carriereswitch van ABN Amro naar Rabobank

Arjo Blok maakte een carriereswitch vlak voordat ABN Amro fuseerde met Royal Bank of Scotland. Hij stapte over naar Rabobank en werd Hoofd Global Financial Markets, een functie die hij ‘waanzinnig leuk' vindt. ‘Maar een baan bij de Verenigde Naties lijkt me ook wel wat.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook