Atzo Nicolai benoemd tot directeur DSM Nederland

Atzo Nicolai benoemd tot directeur DSM Nederland

27-04-2011 VVD Kamerlid Atzo Nicolaï stapt dit jaar uit de politiek. Hij start per 1 juli 2011 als nieuwe directeur van chemieconcern DSM Nederland.

Dat heeft DSM op 26 april van dit jaar bekendgemaakt. De VVD politicus Atzo Nicolai neemt de plek in van Jos Schneiders, die per juli 2012 met pensioen gaat.

Jos Schneiders
Wegens persoonlijke omstandigheden stopt DSM directeur Schneiders na een loopbaan van zo’n 35 jaar bij DSM. Tot zijn pensioen blijft hij op parttime basis in dienst, zo meldt het chemieconcern in het persbericht.

Directeur DSM Nederland
Vakbondsbestuurders reageerden verbaasd op de aanstelling van Atzo Nicolai bij DSM. Zij hadden een bestuurder verwacht met meer ervaring op het gebied van Chemie & Industrie.

Atzo Nicolai
De keuze is volgens een woordvoerder van DSM gevallen op Nicolai, omdat ‘de directeur van DSM Nederland vooral contacten onderhoudt met Den Haag en CAO-onderhandelingen voert met werkgeversorganisatie als VNO-NCW.'

VVD politicus
Op politiek vlak is Atzo Nicolai zeer ervaren. De VVD'er was onder meer Staatssecretaris van Europese Zaken in kabinet-Balkenende I en II. In die rol was hij o.a. coördinator van het Nederlandse voorzitterschap van de EU in 2004.

Minister Bestuurlijke Vernieuwing
In het kabinet-Balkenende III was Nicolai Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing. Hij sloot destijds akkoorden met de Nederlandse Antillen over een nieuwe staatkundige structuur van de Nederlandse Antillen.

DSM Nederland
Vanaf 1 juni 2011 zal Nicolai als eerste man van DSM leiding gaan geven aan 7.000 werknemers van het biotechconcern in Nederland.

Lees ook:
> Rob Routs nieuwe president-commissaris DSM
> Voorzitter Cor Herkströter verlaat de RvC DSM
> DSM meest transparant

> Leden Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen DSM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook