Ahold Delhaize draagt Bala Subramanian voor als commissaris

Ahold Delhaize draagt Bala Subramanian voor als commissaris

03-03-2021 Bala Subramanian is door Ahold Delhaize voorgedragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen. Dat maakt het bedrijf op 3 maart 2021 bekend in een persbericht.

De voordracht voor benoeming van Bala Subramanian tot commissaris van Ahold Delhaize zal ingaan per 14 april 2021. Tegelijkertijd treedt Dominique Leroy terug uit de rvc vanwege haar uitvoerende rol bij Deutsche Telecom. Ben Noteboom zal eveneens terugtreden, gezien hij het maximaal aantal termijnen heeft uitgezeten.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van commissarissen, laat weten dat Bala Subramanian met zijn achtergrond en energieke persoonlijkheid nieuwe perspectieven in de raad zal brengen. ‘Hij zal uitgebreide ervaring meebrengen in het transformeren van grote bedrijven naar omnichannel en digitale bedrijven. Met zijn komst versterken we verder de digitale vaardigheden en competenties die belangrijk zullen zijn voor de raad van commissarissen nu Ahold Delhaize zich blijft ontwikkelen in de omnichannel retailruimte’, aldus Agnefjäll. Daarnaast bedankt hij Dominique Leroy en Ben Noteboom voor hun belangrijke bijdrage en wenst hen het allerbeste voor de toekomst.

Bala Subramanian is huidig chief digital officer bij AT&T, een leverancier van telecommunicatiediensten gevestigd in de Verenigde Staten. Daarvoor werkte Subramanian bij Best Buy waar hij de digitale transformatie leidde en de functie van chief digital officer vervulde. Subramanian is tevens non-executive director bij Cars.com, waar hij lid is van zowel de auditcommissie als de remuneratiecommissie.

Op 14 april 2021 stelt de raad van commissarissen van Ahold Delhaize de benoeming van Bala Subramanian voor tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

In Management Scope 01 2021 sprak scheidend commissaris Ben Noteboom over onder andere zijn commissariaat bij Ahold Delhaize. Lees het hele interview over de coronacrisis en corporate governance ook online. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook