Baptiest Coopmans nieuwe topman UPC NL

Datum: 15-05-2013

Baptiest Coopmans nieuwe topman UPC NL

Baptiest Coopmans, die tot april 2012 bestuurslid was bij KPN, wordt de CEO van UPC Nederland. Hij volgt daar Robert Dunn op.

Als CEO van UPC Nederland volgt Baptiest Coopmans Robert Dunn op, die is benoemd als CFO bij Virgin Media. De moedermaatschappij van UPC, het Amerikaanse Liberty Global, is de overname van het Britse Virgin Media aan het afronden. 


RvB KPN
Coopmans heeft het bestuur van KPN per 1 april 2012 verlaten. Hij zat sinds 2006 in de Raad van Bestuur van het telecomconcern. Sinds mei 2011 gaf Coopmans leiding aan drie strategische programma’s van KPN: Vereenvoudiging, Kwaliteit, Reputatie & Merk, gericht op duurzaamheid en MVO. Ook was Coopmans eindveranwtoordelijk voor alle telecomactiviteiten van KPN.


Kroonprins
Coopmans werd genoemd als potentiële opvolger van voormalig topman Ad Scheepbouwer. Die rol ging uiteindelijk naar de huidige KPN-CEO, Eelco Blok.


 


 


 


 

Rapportage
Volgens het persbericht van Liberty Global zal Coopmans rapporteren aan Diederik Karsten, executive vicepresident voor de Europese breedbandoperaties van Liberty Global, waar ook Telenet onder valt. Karsten was tot en met 2010 CEO van UPC Nederland.


Ervaring
Karsten is blij met de komst van Coopmans: 'Hij brengt enorm veel ervaring mee. Hij heeft verschillende leiderschapsrollen vervult bij KPN en gaf leiding aan grote kwaliteits- en serviceverbeteringen binnen het concern.'


Lees verder
> Interview met Eelco Blok