Baptiest Coopmans nieuwe topman UPC NL

15-05-2013

Baptiest Coopmans nieuwe topman UPC NL

Baptiest Coopmans, die tot april 2012 bestuurslid was bij KPN, wordt de CEO van UPC Nederland. Hij volgt daar Robert Dunn op.

Als CEO van UPC Nederland volgt Baptiest Coopmans Robert Dunn op, die is benoemd als CFO bij Virgin Media. De moedermaatschappij van UPC, het Amerikaanse Liberty Global, is de overname van het Britse Virgin Media aan het afronden. 

RvB KPN
Coopmans heeft het bestuur van KPN per 1 april 2012 verlaten. Hij zat sinds 2006 in de Raad van Bestuur van het telecomconcern. Sinds mei 2011 gaf Coopmans leiding aan drie strategische programma’s van KPN: Vereenvoudiging, Kwaliteit, Reputatie & Merk, gericht op duurzaamheid en MVO. Ook was Coopmans eindveranwtoordelijk voor alle telecomactiviteiten van KPN.

Kroonprins
Coopmans werd genoemd als potentiële opvolger van voormalig topman Ad Scheepbouwer. Die rol ging uiteindelijk naar de huidige KPN-CEO, Eelco Blok.

 

 

 

 

Rapportage
Volgens het persbericht van Liberty Global zal Coopmans rapporteren aan Diederik Karsten, executive vicepresident voor de Europese breedbandoperaties van Liberty Global, waar ook Telenet onder valt. Karsten was tot en met 2010 CEO van UPC Nederland.

Ervaring
Karsten is blij met de komst van Coopmans: 'Hij brengt enorm veel ervaring mee. Hij heeft verschillende leiderschapsrollen vervult bij KPN en gaf leiding aan grote kwaliteits- en serviceverbeteringen binnen het concern.'

Lees verder
> Interview met Eelco Blok

 

 

 

Meer over Baptiest Coopmans

Baptiest Coopmans wordt CEO van fusiebedrijf Ziggo

Baptiest Coopmans wordt CEO van fusiebedrijf Ziggo

Als de overname van Ziggo door Liberty Global doorgaat en Ziggo en UPC Nederland fuseren, wordt Baptiest Coopmans de CEO van het fusiebedrijf.

Baptiest Coopmans nieuwe voorzitter RvT TU Eindhoven

Baptiest Coopmans nieuwe voorzitter RvT TU Eindhoven

Baptiest Coopmans is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU Eindhoven. De benoeming is per 1 september ingegaan.

Interview met Baptiest Coopmans

‘Baptiest, niet wéér!’

‘Baptiest, niet wéér!’

De voorgenomen fusie met Vodafone volgt direct op de bliksemintegratie van Ziggo met UPC. Topman Baptiest Coopmans moet straks wellicht de rol van hoofdaannemer en ‘Vader des Vaderlands’ zien te combineren.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook