Ben Noteboom nieuwe president-commissaris AkzoNobel

Ben Noteboom nieuwe president-commissaris AkzoNobel

07-12-2022 AkzoNobel draagt Ben Noteboom voor als nieuw lid van de raad van commissarissen, met de intentie hem te benoemen als voorzitter.

Ben Noteboom wordt voorgedragen als lid van de raad van commissarissen tijden de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in april 2023. Het voornemen is om Noteboom te benoemen tot voorzitter als opvolger van Nils Andersen die zal aftreden als zowel voorzitter als lid van de raad van commissarissen. Dit in verband met Andersens voorgenomen benoeming als president-commissaris van ASML.

Ben Noteboom is president-commissaris bij Vopak en commissaris van Aegon. Hij is voorzitter van de Board of Trustees van het Cancer Center Amsterdam en was werkzaam bij de Randstad, waarvan ceo tussen 2003 en 2014. Eerder in deze week werd bekendgemaakt dat hij ook wordt voorgedragen als nieuwe commissaris van KPN in april 2023.

Byron Grote, vice-voorzitter van de raad van commissarissen: "De raad van commissarissen is zeer verheugd de benoeming van Ben Noteboom aan te kondigen. Zijn sterke staat van dienst in uitvoerende en niet-uitvoerende functies en zijn brede ervaring in verschillende bedrijfstakken - waaronder de chemische industrie - zullen een waardevolle aanvulling zijn voor AkzoNobel."

Ben Noteboom is enthousiast over de mogelijkheid van het toetreden tot de raad van commissarissen en kijkt er naar uit een bijdrage te leveren aan de volgende fase van de transformatie van het bedrijf.

De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders en zal als zodanig worden toegevoegd aan de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders die in april 2023 wordt gehouden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook