Bestuurslid Ben Vree gaat Boskalis verlaten

Bestuurslid Ben Vree gaat Boskalis verlaten

08-07-2010 Ben Vree, bestuurslid van Boskalis, zal op 1 januari 2011 uit dienst treden bij het bedrijf. Dat heeft de baggeraar vanochtend bevestigd.

Samen met Peter Berdowski leidt  Ben Vree momenteel het integratieproces tussen Boskalis en Smit Internationale. Het baggerbedrijf laat weten dat de bestuurders de fusie omstreeks december 2010 zullen afronden. In goed overleg is daarom besloten dat Vree zijn carrière daarna elders zal voortzetten.

Ben Vree tevreden
Ben Vree kijkt met voldoening terug op de resultaten die hij heeft behaald bij Boskalis. De bestuurder spreekt van een succesvolle fusie met het bedrijf. 'De continuïteit van de activiteiten van Smit blijft gewaarborgd', zo stelt Vree, voormalig bestuurder van Smit Internationale.

Fusie Smit-Boskalis
Smit en Boskalis zijn enthousiast over de fusie. Beide partijen spreken over een integratie die vele voordelen en mogelijkheden biedt. Door het samengaan zal een maritieme dienstverlener ontstaan, met een platform voor verdere ontwikkeling en groei, aldus de bedrijven.

Bestuur van Boskalis
De fusie tussen Smit en Boskalis ging niet zonder slag of stoot. In 2009 wees Smit het bod van het maritieme concern af. Ook zag het bedrijf de pogingen van Boskalis, om een belang op te bouwen in zeesleep- en bergingsbedrijf, als een vijandige overname. Uiteindelijk ging Smit akkoord met een bod van 60 euro per aandeel.

Nieuwe uitdaging
Het is nog onduidelijk waar Ben Vree in dienst treed na zijn werkzaamheden bij Boskalis. Volgens het concern zou hij toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Op 1 januari 2011 zal de raad van Boskalis bestaan uit de resterende leden Peter Berdowski (CEO), Hans Kamps (CFO) en Theo Baartmans.

Lees ook:
> Biografie Ben Vree
> Biografie Peter Berdowski
> Boskalis geeft 2,3 miljoen aandelen uit
> Boskalis doet openbaar bod op Smit Internationale
> Hoger bod Boskalis moet overname Smit bezegelen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook