CEO Ben Vree stuwt Smit naar grote hoogten

CEO Ben Vree stuwt Smit naar grote hoogten

16-08-2007 Smit Internationale heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 47,5 miljoen euro. Dit is een stijging van 60 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toen de winst uitkwam op 29,7 miljoen euro.

Volgens bestuursvoorzitter Ben Vree heeft zijn bedrijf, dat in 1923 ontstond door de fusie van de twee Rotterdamse bedrijven L. Smit & Co en de Internationale Sleepdienst, nog steeds 'de wind mee'. 'De uitzonderlijk hoge resultaten in de tweede helft van 2006 hebben zich gedurende de eerste helft van 2007 voortgezet.' Management Scope interviewde CEO Ben Vree een aantal jaar geleden over de grondige reorganisatie die hij moest doorvoeren om Smit weer winstgevend te maken.

Bekijk hier het interview met Ben Vree uit Management Scope, februari 2004.

Volgens Vree presteerde de Divisie Harbour Towage conform verwachting, ondanks de havenstakingen in Rotterdam. Op 24 april werd na een langdurig CAO-conflict, met langdurige stakingen, een akkoord bereikt met de vakbonden.

Het bedrijf, dat in 2005 betrokken was bij bergingswerkzaamheden in de regio New Orleans nadat orkaan Katrina de regio aandeed, investeerde in de eerste zes maanden van dit jaar 50,1 miljoen euro in nieuwe schepen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook