Benjamin Loh voorgedragen als nieuwe ceo van ASMI

Benjamin Loh voorgedragen als nieuwe ceo van ASMI

24-03-2020 De raad van commissarissen van ASM International heeft de voordracht van Benjamin Loh als ceo bekendgemaakt. Naast ceo zal Loh de rol van president en voorzitter van de raad van bestuur gaan vervullen.

De carrière van Benjamin Loh begint bij het Zwitserse technologiebedrijf Oerlikon Corporation. Hierna vervult hij verschillende functies bij Veeco Instruments, Fei Company en VAT Vacuum Valves. Bij VAT Vacuum Valves maakte hij deel uit van het bestuur, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde marketing en verkoop. Loh is tevens commissaris bij verschillende bedrijven. Zo is hij lid van de raad van advies van Semi China.

Voorzitter van de raad van commissarissen van ASMI, Jan Lobbezoo, is verheug Benjamin Loh te nomineren om de onderneming te leiden in de volgende groeifase. ‘Benjamin heeft een schat aan ervaring als bedrijfsleider en door te werken in de elektronica- en halfgeleiderindustrie’, aldus Lobbezoo.

Benjamin Loh zal op de algemene vergadering van aandeelhouders op 18 mei officieel benoemd worden tot chief executive officer. Loh zal hierbij de rol overnemen van Chuck del Prado, waar al enige tijd van bekend was dat hij zou vertrekken. Del Prado wil meer aandacht besteden aan zijn gezin.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook