Birgit Otto wordt nieuwe COO Schiphol Group

Birgit Otto wordt nieuwe COO Schiphol Group

18-02-2014 Birgit Otto treedt per 1 september toe tot de raad van bestuur van Schiphol Group als Chief Operations Officer. Zij volgt Ad Rutten op, die dan met pensioen gaat.

Birgit Otto is nu Directeur Airport Operations. Zij werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd.

Vertrek Ad Rutten
Rutten is sinds 2005 COO. Hij heeft sinds 1979 verschillende functies bekleed bij Schiphol, waaronder General Manager Airside en General Manager Terminal. Van 1999 tot 2005 was Rutten bij KLM als Executive Vice President verantwoordelijk voor Ground Services en Engineering& Maintenance.

 

Jos Nijhuis verheugd
CEO Jos Nijhuis is verheugd dat Otto zijn team komt versterken. 'Zij heeft in haar loopbaan op Schiphol veel ervaring opgedaan en bewezen leiding te kunnen geven aan de complexe operatie van de luchthaven. We zien in haar dan ook een waardige opvolger van Rutten.'

RvB Schiphol Group
Vanaf 1 september bestaat het bestuur van Schiphol Group uit Jos Nijhuis (CEO), Els de Groot (CFO) Maarten de Groof (CCO) en Birgit Otto (COO).

Lees Verder:
> Interview met Jos Nijhuis: 'We moeten onze innovaties beter vermarkten'

 

Meer over Birgit Otto

Birgit Otto en Piet Coelewij commissarissen FloraHolland

Birgit Otto en Piet Coelewij commissarissen FloraHolland

12-11-2019 De raad van commissarissen van FloraHolland heeft bekendgemaakt Birgit Otto (foto) en Piet Coelewij voor te dragen als nieuwe commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook