Claire Dumas nieuwe cfo NIBC

Claire Dumas nieuwe cfo NIBC

11-01-2023 Per 1 april 2023 is Claire Dumas benoemd tot chief financial officer en lid raad van bestuur van NIBC. Zij zal de huidige cfo Herman Dijkhuizen opvolgen, die tot 30 juni 2023 zal aanblijven als adviseur van de raad van bestuur. Deze benoeming is goedgekeurd door de Nederlandsche Bank en zal besproken worden tijdens de algemene vergadering die is gepland op 23 juni 2023.

Claire Dumas is ruim ervaren in de financiële sector en bekleedde diverse functies bij ABN AMRO, waar zij ruim 25 jaar in dienst is. Laatstelijk als ceo van ABN AMRO Hypotheken Groep, een functie die zij bekleedt sinds 2017. Ook is zij commissaris bij ABN AMRO Verzekeringen.

Dick Sluimers, voorzitter van de raad van commissarissen van NIBC bedankt Herman Dijkhuizen voor zijn centrale rol in het opbouwen van de sterke organisatie die NIBC nu is en de inspirerende en prettige samenwerking gedurende al die jaren.

Ook geeft hij aan uit te kijken naar de komst van Dumas: "Claire brengt ruime ervaring in de banksector mee, waaronder leidinggevende financiële functies en eindverantwoordelijkheid voor een grote hypotheekportefeuille. Ik vertrouw erop dat haar ervaring en persoonlijkheid van grote toegevoegde waarde zullen zijn voor NIBC en de raad van bestuur."

Herman Dijkhuizen over zijn vertrek: "Ik heb meer dan 9 jaar met veel plezier bij NIBC gewerkt. Ik zal de geweldige mensen waarmee ik in al die jaren heb samengewerkt koesteren, en ik zal de professionele, adaptieve, coöperatieve en ondernemende cultuur van het bedrijf altijd blijven herinneren en waarderen."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook