Doede Vierstra volgt Miriam van Dongen op bij PGGM

Doede Vierstra volgt Miriam van Dongen op bij PGGM

14-05-2021 PGGM heeft bekendgemaakt Doede Vierstra te benoemen als commissaris. Dat maakte de pensioenuitvoerder op 12 mei 2021 bekend. Vierstra volgt Miriam van Dongen op, die terugtreedt na de maximale zittingstermijn.

Op 13 juni aanstaande gaat de termijn van Doede Vierstra van vier jaar in. Marjanne Sint, voorzitter van de raad van commissarissen van PGGM, noemt de bestuurlijke en financiële ervaring van Doede Vierstra, alsmede zijn ervaring in toezichthoudende rollen een belangrijke aanvulling op de raad. Sinds 2020 is Vierstra commissaris bij Stedin waar hij tevens voorzitter is. Daarnaast vervult hij verschillende functies bij Nyenrode Business Universiteit, KNGF Geleidehonden, Leids Universitair Medisch Centrum en Hermitage Amsterdam. Voorheen bekleedde Vierstra onder meer diverse functies bij Unilever en was hij cfo bij Nuon en Odersun.

Miriam van Dongen treedt op 13 juni 2021 terug als commissaris na het bereiken van haar maximale zittingstermijn. Van Dongen was voorzitter van de auditcommissie, een functie die nu door Vierstra wordt overgenomen. Naast Doede Vierstra en Marjanne Sint zijn Eric de Macker, Jan van Rutte, Micky Adriaansens en Henk Broeders lid van de raad van commissarissen van PGGM.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook