Else Bos benoemd tot directielid DNB

11-07-2017

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else Bos is per 1 juli 2018 benoemd tot directielid van De Nederlandsche Bank. Zij treedt aan als voorzitter toezicht en volgt daarmee Jan Sijbrand op. 

Als voorzitter toezicht zal haar portefeuille bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen.

Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Commissarissen zegt over de benoeming van Else Bos het volgende: 'Ze heeft een enorme staat van dienst in de financiële sector, waarvan de laatste twaalf jaar op het niveau van de raad van bestuur. Ze is een gezaghebbende persoonlijkheid met een breed en internationaal netwerk. We zijn verheugd dat we met haar een uiterst geschikte nieuwe voorzitter toezicht hebben, die in 2018 zwaargewicht Jan Sijbrand opvolgt.'

Else Bos is per koninklijk besluit benoemd, voor een termijn van zeven jaar. Zij zal op 1 mei 2018 starten voor een inwerkperiode van twee maanden. 

Bos studeerde econometrie en kwam in 2002 bij PGGM. In 2013 volgde zij Martin van Rijn op als bestuursvoorzitter. In mei 2017 werd het vertrek van Bos bekend gemaakt bij PGGM. Over haar nieuwe functie werd toen vermeld dat die later zou worden bekend gemaakt. 

Meer over Else Bos

Else Bos stopt als CEO van PGGM

Else Bos stopt als CEO van PGGM

Else Bos zal met ingang van 1 november 2017 stoppen als voorzitter van de Raad van Bestuur bij PGGM. Zij begint elders aan een nieuwe functie, welke op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.

 

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos is per direct benoemd tot CEO van pensioenuitvoerder PGGM. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Interview met Else Bos

Else Bos: 'Pensioensector heeft ander leiderschap nodig'

Else Bos: 'Pensioensector heeft ander leiderschap nodig'

Else Bos, topvrouw van PGGM, heeft wendbaarheid als topprioriteit. ‘Toekomstgericht leiderschap gaat uit van maatschappelijke veranderingen’

Else Bos: Aandeelhouder of lobbyist?

Else Bos: Aandeelhouder of lobbyist?

De institutionele belegger dringt de bestuurskamers binnen. Dat is de plek om invloed uit te oefenen, menen Else Bos (PGGM), Roelie van Wijk (TKP Pensioen), Edith Siermann (Robeco) en Rients Abma (Eumedion). In de aandeelhoudersvergadering ben je te laat.

Else Bos

  • list-arrow Directeur en voorzitter Toezicht De Nederlandsche Bank
  • list-arrow Lid Monitoring Commissie Coporatie Governance
  • list-arrow Lid board of directors Pacific Pension Insitute
  • list-arrow Lid raad van toezicht Netspar
  • list-arrow Lid raad van toezicht Nationale Opera & Ballet
  • list-arrow Non-executive director Sustainalytics Holdings BV
Profiel Else Bos
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook