Else Bos benoemd tot directielid DNB

Datum: 11-07-2017

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else Bos is per 1 juli 2018 benoemd tot directielid van De Nederlandsche Bank. Zij treedt aan als voorzitter toezicht en volgt daarmee Jan Sijbrand op. 

Als voorzitter toezicht zal haar portefeuille bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen.

Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Commissarissen zegt over de benoeming van Else Bos het volgende: 'Ze heeft een enorme staat van dienst in de financiële sector, waarvan de laatste twaalf jaar op het niveau van de raad van bestuur. Ze is een gezaghebbende persoonlijkheid met een breed en internationaal netwerk. We zijn verheugd dat we met haar een uiterst geschikte nieuwe voorzitter toezicht hebben, die in 2018 zwaargewicht Jan Sijbrand opvolgt.'

Else Bos is per koninklijk besluit benoemd, voor een termijn van zeven jaar. Zij zal op 1 mei 2018 starten voor een inwerkperiode van twee maanden. 

Bos studeerde econometrie en kwam in 2002 bij PGGM. In 2013 volgde zij Martin van Rijn op als bestuursvoorzitter. In mei 2017 werd het vertrek van Bos bekend gemaakt bij PGGM. Over haar nieuwe functie werd toen vermeld dat die later zou worden bekend gemaakt. 

Top 100 Corporate Vrouwen

Else Bos

  • Non-executive Director Sustainalytics Holdings BV
  • Lid Raad van Toezicht Nationale Opera & Ballet
  • Lid Raad van Toezicht Netspar
  • Lid Monitoring Commissie Coporatie Governance
  • Lid Board of Directors Pacific Pension Insitute