Else Bos waarnemend CEO PGGM

Datum: 05-11-2012

Else Bos waarnemend CEO PGGM

Else Bos is door de raad van commissarissen van PGGM benoemd tot waarnemend CEO. Zij volgt tijdelijk Martin van Rijn op, die in kabinet Rutte II staatssecretaris van Volksgezondheid is geworden.

Else Bos is sinds 2010 Chief Institutional Business en sinds 2005 lid van de Raad van Bestuur. Sinds 2010 was zij al plaatsvervangend CEO bij de pensioenuitvoeringsorganisatie. Over de definitieve invulling van de positie van CEO moet PGGM nog overleg voeren.


Bos werkt sinds 2002 bij PGGM. Zij trad in dienst als Chief Operations Officer Investments en werd in 2005 CEO Investments en lid van het executive committee. Daarvoor bouwde zij carrière op in de bancaire wereld, bij NIBC en ABN Amro.


Zij is tevens commissaris bij NWB Bank en Amvest. In de Top50 Machtigste Vrouwen van corporate Nederland staat zij op de 23ste plaats.

Martin van Rijn
Martin van Rijn is op 5 november 2012 benoemd tot staatssecretaris van Volksgezondheid. Van Rijn was sinds 2008 CEO van PGGM. Voordat hij bij de pensioenorganisatie kwam, was hij enkele jaren DG Gezondheidszorg op het ministerie van VWS.

Top 100 Corporate Vrouwen

Else Bos

  • Non-executive Director Sustainalytics Holdings BV
  • Lid Raad van Toezicht Nationale Opera & Ballet
  • Lid Raad van Toezicht Netspar
  • Lid Monitoring Commissie Coporatie Governance
  • Lid Board of Directors Pacific Pension Insitute