Esther Veninga nieuwe cfo Albert Heijn

Esther Veninga nieuwe cfo Albert Heijn

29-11-2022 Per 1 januari 2023 wordt Esther Veninga nieuwe cfo van Albert Heijn. Zij vervangt Siger Spaans, die na het vertrek van Hendrik Jan Roel in maart dit jaar de functie op interim basis heeft vervuld.

Ester Veninga startte haar carrière bij Albert Heijn in 2005 als business controller commercie en winkeloperatie. Na een paar jaar in deze functie te hebben gewerkt in Tsjechië keerde Veninga terug naar Albert Heijn Amsterdam als filiaalmanager. Deze rol noemt zij een zeer waardevolle ervaring, waar zij de essentie van foodretail en de dynamiek met collega’s en klanten heeft leren kennen.
Vanaf 2011 heeft Veninga diverse financiële en strategische functies vervuld in Nederland en Centraal Europa. In de Verenigde Staten vervulde zij de functie van commercial finance bij Stop & Shop. Bij Delhaize Servië startte Veninga haar huidige functie als cfo in 2020.

Ceo Marit van Egmond reageert: “Esther is een zeer ervaren financieel manager met een mooi track record binnen Ahold Delhaize. Ik ken haar als iemand die altijd gefocust is op de toekomst en daarbij gericht is op samenwerking, waarbij zij altijd verder kijkt dan de financiële discipline zelf. Ik vind het mooi dat we de opvolging voor deze functie binnen ons eigen bedrijf kunnen realiseren. Het bevestigt dat wij een sterke vijver met talent hebben gecreëerd.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook