DSM-CEO Feike Sijbesma commissaris bij DNB

DSM-CEO Feike Sijbesma commissaris bij DNB

12-04-2012 Per 1 september wordt DSM-topman Feike Sijbesma lid van de raad van commissarissen bij De Nederlandsche Bank.

Feike Sijbesma, CEO van DSM, wordt één van de tien leden van de RvC van De Nederlandsche Bank, waarvan nog één een vacature is.

Bevoegdheden RvC
De RvC heeft de volgende bevoegdheden: de goedkeuring van de begroting en de jaarverantwoording, de goedkeuring van bepaalde directiebesluiten en de vaststelling van de jaarrekening.

Loopbaan
Sinds 2007 is Sijbesma CEO van DSM, daarvoor zat hij zeven jaar in de RvB. Tot 200 vervulde Sijbesma verschillende directiefuncties binnen het concern. Hij studeerde Medische biologie en Bedrijfskunde.

Waarom Sijbesma
In het persbericht over de benoeming meldt DNB: 'De kennis, ervaring en visie van Sijbesma op het bedrijfsleven en de samenleving zijn zeer relevant voor De Nederlandsche Bank'.

 

 

Vacatures
De RvC bestaat inclusief Sijbesma uit 9 leden, onder voorzitterschap van Fokko van Duyne en met Wim Kuijken als overheidscommissaris. Er is nu nog één vacature en in september lopen de termijnen af van Van Duyne, Ewald Kist, Bert van Delden en Wouter Tuinenburg.

Lees verder:
> Wim Kuijken nieuwe commissaris bij DNB

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook