Twee nieuwe commissarissen Philips

Twee nieuwe commissarissen Philips

17-12-2019 Philips heeft bekendgemaakt Feike Sijbesma (foto) en Peter Löscher te willen benoemen tot leden van de raad van commissarissen.

Feike Sijbesma is sinds 2007 ceo van DSM, maar maakte begin december bekend dat hij op 15 februari 2020 zijn functie neerlegt. Hij is momenteel ook toezichthouder bij Unilever en De Nederlandsche Bank. Sijbesma zal samen met Christine Poon vice-voorzitter worden. 

Peter Löscher was tussen 2007 en 2013 ceo van Siemens en was daarvoor ceo van General Electric Healthcare Bio-Sciences. 

De benoemingen van Sijbesma en Löscher zullen worden besproken op de algemene vergadering van aandeelhouders op 30 april 2020. Dan zal Neelam Dhawan ook worden voorgedragen voor herbenoeming voor de periode van twee jaar.

Meer over Feike Sijbesma

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

23-02-2021 Koninklijke Philips maakt op 23 februari 2021 bekend Feike Sijbesma te benoemen tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van het bedrijf. Zijn benoeming zal ingaan op 6 mei dit jaar, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

26-03-2020 Op 26 maart 2020 is bekendgemaakt dat Feike Sijbesma is gevraagd om tijdelijk op te treden als speciaal gezant voor diverse aspecten rondom de coronacrisis.

Interview met Feike Sijbesma

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

04-10-2018 Lifescienceconcern DSM en zuivelonderneming FrieslandCampina zijn klant en leverancier, maar bovenal partners in duurzame groei. Ceo’s Feike Sijbesma en Hein Schumacher over verantwoorde productie en consumptie: ‘We zijn voorbij de vraag of je bij de buren voor een paar cent minder kunt inkopen, maar werken nauw samen aan nieuwe producten en concepten.’ En: ‘Soms is het duwen en trekken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook