Feike Sijbesma ontvangt jaarlijkse prijs van aandeelhouders

Feike Sijbesma ontvangt jaarlijkse prijs van aandeelhouders

25-11-2011 DSM topman Feike Sijbesma krijgt dit jaar het Blauwe Bord, een prijs die de VEB namens beleggers jaarlijks uitreikt tijdens de Dag van de Belegger.

Feike Sijbesma ontvangt de prijs vanwege de transformatie die hij als CEO bij DSM heeft bewerkstelligd.

Feike Sijbesma, CEO DSM
Chemiebedrijf DSM werkt al ruim tien jaar aan het omzetten van een bedrijf dat zich toelegde op basischemicaliën, naar een concern actief in Life Sciences en Materials Sciences, tot een truly global corporation.

Het Blauwe Bord
Door deze strategie is DSM minder cyclisch geworden en daarmee ook winstgevender en innovatiever. Aandeelhouders hebben daarvan geprofiteerd, aldus de VEB.

Koers DSM
Feike Sijbesma wordt tevens geroemd door aandeelhouders, omdat de koers sinds zijn aantreden als bestuursvoorzitter nauwelijks is gestegen.

VEB
Een bijzondere prestatie, schrijft de VEB. Sijbesma werd namelijk in 2007 benoemd tot CEO van DSM, vlak voor de kredietcrisis. ‘Lang niet alle concurrenten zijn die massieve vertrouwenscrisis al zo goed te boven.’

Het blauwe bord werd vorig jaar door de VEB toegekend aan Wout Dekker, CEO van Nutreco. In 2009 was René Takens, CEO van Accell de gelukkige winnaar.


Lees ook:
> CV Feike Sijbesma, CEO DSM
> Feike Sijbesma wil meer marktgerichtheid bij DSM
> Raad van Bestuur DSM
> cv Jan Maarten Slagter, directeur VEB

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook