Francine van Dierendonck nieuw lid raad van bestuur APG

Francine van Dierendonck nieuw lid raad van bestuur APG

01-11-2018 Francine van Dierendonck is per 1 november 2018 benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van pensioenuitvoerder APG.

Francine van Dierendonck wordt verantwoordelijk voor ‘Deelnemers- en Werkgeversservices’, een nieuwe portefeuille binnen de raad van bestuur van APG. Het bestuur wordt met de benoeming van Van Dierendonck uitgebreid naar vijf leden.

Francine van Dierendonck was van 2016 tot mei 2018 ceo van Xenos. Daarvoor was zij onder meer actief als chief commercial officer en cio bij Etam Groep en als senior director bij Philips.

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van bestuur van APG, zegt over de benoeming van Van Dierendonck het volgende: “Wij hebben de opdracht om voor onze pensioenfondsen en hun deelnemers de hoogste rendementen tegen de laagste kosten te behalen en daarover helder te communiceren. Welke vorm het nieuwe pensioenstelsel ook zal krijgen, zeker is dat er op dit laatste aspect, helder communiceren, nog meer nadruk dan voorheen zal komen te liggen. Ook omdat het de verwachting is dat deelnemers en werkgevers zelfstandig meer keuzes zullen moeten maken over inkomen voor later. Daarom is het goed dat Francine deze belangrijke nieuwe portefeuille gaat invullen. We voegen zo andersoortige kennis en ervaring toe aan onze Raad van Bestuur die zo ook diverser en jonger van samenstelling wordt. Ik zie er naar uit om met Francine samen te werken.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook