Frederieke Leeflang nieuwe voorzitter van de raad van bestuur NPO

Frederieke Leeflang nieuwe voorzitter van de raad van bestuur NPO

28-09-2021 Op 28 september 2021 maakt NPO bekend dat Frederieke Leeflang is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Per 1 januari 2022 zal Leeflang de functie overnemen van Shula Rijxman, die haar zittingstermijn heeft afgerond. Frederieke Leeflangs’ voordracht is goedgekeurd door de raad van toezicht.

Frederieke Leeflang is momenteel managing partner bij Deloitte Legal en voormalig commissaris van Eneco. Leeflang heeft haar studie rechten behaald aan de Universiteit van Groningen. Ze is iets minder dan 26 jaar werkzaam geweest bij Boekel N.V als EU & competition lawyer – partner en de laatste twee jaar als special advisor EU & competition law. Van 2011 tot 2015 was ze lid van de raad van bestuur van het advocatenbureau.
Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring en is actief in verschillende raden van bestuur. Zo heeft ze onder meer de functie als bestuurslid bekleed van Stichting Keurmerk Goede Doelen, AMC Foundation en Vereniging voor Mededingingsrecht.
Momenteel is Leeflang onder andere voorzitter van de raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming en vice-voorzitter raad van toezicht, KWF Kankerbestrijding.

Frederieke Leeflang over haar nieuwe rol als voorzitter van de NPO: ‘Het is een enorme eer voor mij om samen met de omroepen ons publieke bestel voor alle kijkers en luisteraars de toekomst in te loodsen.’ Ze noemt het een voorrecht om voorzitter te worden en zegt verder: ‘Ik wil er als voorzitter van de NPO zijn voor de hele publieke omroep en samenwerken met onze omroepen, makers en het bredere maatschappelijke speelveld. Ik zie er enorm naar uit om daaraan mijn steentje bij te dragen.’

Voorzitter van de raad van toezicht van de Nederlandse Omroep Tjibbe Joustra over de aanstelling van Leeflang: ‘Ze heeft geen directe ervaring in de mediawereld, maar brengt ruime bestuurlijke ervaring, verbindend leiderschap en een onbevangen vernieuwende blik mee wat de raad van toezicht als belangrijkste criteria had gesteld. Frederieke Leeflang is analytisch sterk en vertaalt dit in concrete acties en verbindt door haar leiderschap. Bovendien heeft ze duidelijk oog voor intermenselijke verhoudingen, hecht aan dialoog en heeft een sterke affiniteit met de publieke omroep.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook