Gerard Penning nieuwe chro ABN Amro

Gerard Penning nieuwe chro ABN Amro

21-07-2020 Op 21 juli 2020 kondigt ABN Amro aan dat Gerard Penning per 1 augustus de nieuwe chief human resources officer is. Tevens wordt Penning lid van het executive committee van ABN Amro.

Gerard Penning heeft meer dan twintig jaar ervaring in strategisch human resource management wereldwijd. Penning was in zijn vorige functie executive vice president van hr downstream bij Shell. In zijn nieuwe rol bij ABN Amro gaat Penning leiding geven aan de hr-functie, met als diverse portefeuilles talent acquisition, -ontwikkeling en successieplanning, verder bevorderen van een diverse en inclusieve werkomgeving, leadership development, compensation & benefits, en relaties met de medezeggenschap.

Gerard Penning is trots op zijn komst bij ABN Amro. ‘De purpose van de bank vind ik heel inspirerend. Als chief human resources officer betekent deze purpose voor mij ook dat ik mij vol ga inzetten om een werkomgeving te creëren en te stimuleren die voor iedereen open en inclusief is, en waar teams kunnen uitblinken door klanten te ondersteunen bij hun duurzaamheidstransitie’, laat Penning weten.

De nieuwe ceo van ABN Amro, Robert Swaak, is onder de indruk van de toewijding van zijn medewerkers. Swaak: ‘Met de ervaring en passie van Gerard, en zijn talent om verbinding te maken met mensen uit alle lagen van de organisatie, blijven we werken aan een ‘culture of excellence’ onder de ruim 18.000 mensen die bij ons werken.’

Meer over Gerard Penning

Gerard Penning nieuwe commissaris Alliander

Gerard Penning nieuwe commissaris Alliander

21-01-2021 Op 20 januari 2021 maakt Alliander bekend dat de aandeelhouders hebben ingestemd met de benoeming van Gerard Penning als lid van de raad van commissarissen. Met ingang van 1 februari 2021 wordt hij benoemd voor een periode van vier jaar.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook