Gerard van Olphen vertrekt per direct bij Vivat

Gerard van Olphen vertrekt per direct bij Vivat

14-09-2015 Op 14 september 2015 maakte Vivat bekend dat Van Olphen per direct op zal stappen.

Aftreden
Een reden voor het aftreden van Gerard van Olphen als voorzitter van de Raad van Bestuur van Vivat is niet bekend gemaakt. Vivat meldt alleen dat Van Olphen 'in het belang van het bedrijf' per direct zal terugtreden. Van Olphen werd eind juli 2015 na de afronding van de verkoop van Vivat aan Anbang als CEO van Vivat benoemd.

Opvolging
In een persbericht bedankt Vivat Gerard van Olphen voor zijn inzet bij het verkoopproces en bij de start van het bedrijf. Totdat een opvolger voor Van Olphen is gevonden zal COO Albert Bakker de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur ad interim op zich nemen.

Interview met Gerard van Olphen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook