Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

07-09-2020 Op 7 september maakt de raad van commissarissen van APG Groep bekend dat Gerard van Olphen in het voorjaar 2021 terugtreedt als bestuursvoorzitter van APG.

De raad van commissarissen van APG Groep laat in een persbericht weten dat Gerard van Olphen in het voorjaar 2021 APG zal verlaten. Naast privéredenen, ziet Van Olphen de nieuwe strategie die is ontwikkeld als een natuurlijk moment om voor een opvolger plaats te maken. In maart 2016 startte van Olphen als bestuursvoorzitter. De afgelopen jaren gaf hij leiding aan een transformatieproces om pensioenwaarde van de deelnemers van de pensioenfondsen te maximaliseren. Onder de leiding van Van Olphen is de positie van APG als wereldwijd leidende belegginsorganisatie versterkt.

Van Olphen laat weten dat er voor hem een natuurlijk moment voor persoonlijke verandering is ontstaan. ‘De afgelopen maanden hebben mij tot de conclusie gebracht dat ik meer aandacht wil geven aan privé. Dat is een weloverwogen besluit, waarbij ik de impact op APG realiseer. Tegelijkertijd kan ik deze beslissing met een gerust hart nemen omdat ik weet dat APG in handen is van een team uiterst gemotiveerde en deskundige mensen’, laat Van Olphen weten. 

Voorzitter van de raad van commissarissen, Pieter Jongstra laat weten dat hij graag langer gebruik had willen maken van Gerard van Olphen als betrokken bestuursvoorzitter, maar het besluit uiteraard respecteert. Jongstra: ‘Vanaf het begin leidt Gerard van Olphen een intensief proces waarin het deelnemersbelang tot in alle vezels van onze organisatie is doorgedrongen. Hij geeft mede vorm aan de nieuwe strategie 2025, waarmee de rvb en het hele team van APG voort kan.’

De raad van commissarissen van APG Groep is de procedure gestart voor het zoeken naar een opvolger. Tot die tijd blijft Gerard van Olphen bestuursvoorzitter, mede om een zorgvuldig opvolgingsproces zeker te stellen. 

Meer over Gerard van Olphen

Gerard van Olphen nieuwe president-commissaris de Volksbank

Gerard van Olphen nieuwe president-commissaris de Volksbank

13-08-2021 Op 13 augustus 2021 laat de Volksbank weten dat Gerard van Olphen per direct is aangesteld als president-commissaris. Hij volgt Jan van Rutte op, die eerder dit jaar zijn vertrek bekendmaakte.

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

23-08-2019 ASR Nederland is voornemens twee nieuwe commissarissen te benoemen. Gerard van Olphen (foto) en Gisella van Vollenhoven zijn voorgedragen.

Interview met Gerard van Olphen

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

17-05-2018 De herziene corporate governance code verandert het samenspel tussen bestuur en commissarissen. Hoe ervaren ceo Gerard van Olphen en voorzitter van de raad van commissarissen Bart Le Blanc dat vanuit pensioenuitvoerder APG? ‘Het is volstrekt logisch om nauw contact te hebben met de rvc.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook