Gerben Everts vertrekt als bestuurslid bij AFM

Gerben Everts vertrekt als bestuurslid bij AFM

09-01-2020 Op 12 mei neemt Gerben Everts als toezichthouder en bestuurslid afscheid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De afgelopen negen jaar was Gerben Everts bij AFM toezichthouder op kapitaalmarkten, financiële infrastructuur, asset management, corporate governance, financiële verslaglegging en accountantsorganisaties. Deze taken zal hij de komende maanden overdragen aan zijn opvolger, AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom.

Gerben Everts, de langstzittende bestuurder ooit bij AFM, stond bekend als een strenge toezichthouder. ‘Als het allemaal geruisloos zou gebeuren – hartstikke fijn en keurig, met de bloemetjes op tafel. Iedereen is het eens met elkaar, iedereen is lief – dan ben je geen autonome toezichthouder. Dan word je gedoogd, maar niet serieus genomen en verbetert er niets’, aldus Everts in een interview met Het Financieele Dagblad.

Meer over Gerben Everts

Gerben Everts nieuwe directeur bij VEB

Gerben Everts nieuwe directeur bij VEB

29-09-2021 Op 29 september 2021 heeft VEB (Vereniging van Effectenbezitters) bekendgemaakt dat Gerben Everts zal aantreden als nieuwe directeur. Per 1 oktober zal hij het stokje overnemen van Paul Koster, die zijn zittingstermijnen heeft voltooid.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook