Gerben Everts vertrekt als bestuurslid bij AFM

Gerben Everts vertrekt als bestuurslid bij AFM

09-01-2020 Op 12 mei neemt Gerben Everts als toezichthouder en bestuurslid afscheid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De afgelopen negen jaar was Gerben Everts bij AFM toezichthouder op kapitaalmarkten, financiële infrastructuur, asset management, corporate governance, financiële verslaglegging en accountantsorganisaties. Deze taken zal hij de komende maanden overdragen aan zijn opvolger, AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom.

Gerben Everts, de langstzittende bestuurder ooit bij AFM, stond bekend als een strenge toezichthouder. ‘Als het allemaal geruisloos zou gebeuren – hartstikke fijn en keurig, met de bloemetjes op tafel. Iedereen is het eens met elkaar, iedereen is lief – dan ben je geen autonome toezichthouder. Dan word je gedoogd, maar niet serieus genomen en verbetert er niets’, aldus Everts in een interview met Het Financieele Dagblad.

Interview met Gerben Everts

‘De rol van de investor relations officer valt niet te onderschatten’

‘De rol van de investor relations officer valt niet te onderschatten’

09-03-2022 Hoe is het gesteld met de informatiebehoefte van de aandeelhouder? En wat is de rol van de investor relations officer (iro) in dat verhaal? Jesse Thiel van investor relations-communicatieplatform Q4 gaat in een serie artikelen op zoek naar een antwoord op die vragen. Dit keer praat hij met ‘de beleggerskant’ in de persoon van Rients Abma, directeur van Eumedion, en Gerben Everts, directeur van European Investors-VEB, de vereniging van effectenbezitters in Nederland. ‘De iro kan en moet de regisseur zijn.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook