Gosse Boon benoemd tot commissaris KPMG

Gosse Boon benoemd tot commissaris KPMG

22-07-2016 KPMG heeft Gosse Boon benoemd tot lid Raad van Commissarissen. Zijn benoeming, voor een termijn van vier jaar, vangt aan per 1 augustus 2016.

Gosse Boon wordt per 1 augustus 2016 lid Raad van Commissarissen bij KPMG. Dat heeft het accountants- en adviesbureau bekendgemaakt. Boon is registeraccountant en onder meer voormalig financieel topman (CFO) bij Nutreco.

Bernard Wientjes
Voormalig werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) bij KMPG, roemt de kwaliteiten van Boon. Zijn benoeming betekent ‘een mooie aanvulling op de reeds beschikbare kennis en professionele en bestuurlijke expertise’ in de RvC.

RvC
De Raad van Commissarissen van KPMG bestaat volledig uit externe leden. De andere leden zijn Bernard Wientjes (voorzitter), Laetitia Griffith (vicevoorzitter), Jan Maarten Slagter en Jolande Sap.

Gosse Boon (1959)
Boon is registeraccountant en sinds 2012 onder meer non-executive director van IDH, The Sustainable Trade Initiative. Tot medio 2015 was hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van Nutreco. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel Groep, CFO Unilever Chili en CFO Unilever Brazilië.

Lees ook
> CFO Gosse Boon vertrekt bij Nutreco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook