Van Gansewinkel Groep

  • Adres Van Gansewinkel Groep Hoofdkantoor: Flight Forum 240, 5657 DH Eindhoven
  • Van Gansewinkel Groep bestaat uit Van Gansewinkel, Coolrec, Maltha en Van Gansewinkel Minerals
  • Van Gansewinkel is actief in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Polen en Hongarije
  • Er werken ongeveer 5.300 mensen bij Van Gansewinkel Groep
  • Circa 93% van het ingezameld afval wordt verwerkt tot nieuwe grondstoffen en energie
  • Omzet 2014 €1 miljard

Over Van Gansewinkel Groep

Van Gansewinkel Groep is zowel afvaldienstverlener als grondstoffen- en energieleverancier. Ze zamelen afval in en bewerken of verwerken afval tot grondstoffen en energie. Op dit moment is de Benelux de  thuismarkt van Van Gansewinkel, maar het bedrijf is ook actief in Tsjechië, Polen, Frankrijk, Hongarije en Portugal.

Er werken ongeveer 5.300 mensen, die samen een jaaromzet realiseren van 1 miljard euro. Van Gansewinkel Groep bestaat naast het bedrijf Van Gansewinkel uit dochterbedrijven Coolrec, Maltha en Van Gansewinkel Minerals.

Van Gansewinkel heeft als uitgangspunt "afval bestaat niet". Jaarlijks geeft Van Gansewinkel Groep zo’n 93% van het afval een tweede leven als grondstof of een nuttige toepassing als groene energie. Door 77% van het afval een tweede leven te geven als grondstof, wordt jaarlijks de uitstoot van 1,22 miljoen ton CO2 voorkomen, aldus Van Gansewinkel.

Van Gansewinkel Groep is eigendom van private equitybedrijven KKR en CVC. In 2006 en 2007 hebben deze bedrijven de afvalverwerker gekocht voor 2,2 miljard euro. Dit bedrag is grotendeels als schuld op de balans opgenomen.

Organisatiestructuur Van Gansewinkel Groep

Van Gansewinkel Groep heeft een 2-tier board, bestaande uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het vaststellen en implementeren van de missie, de visie en de strategie van de onderneming als geheel en legt verantwoording af over de door de onderneming behaalde resultaten. Met name risicobeheersing heeft de volledige aandacht van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit een CEO en een CFO.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de onderneming en de daarmee verbonden ondernemingen. Ook staan zij de Raad van Bestuur met advies terzijde. De Raad van Commissarissen bestaat uit vier mensen.

Raad van Commissarissen

Michael  Averill

Michael Averill

Commissaris

Carsten  Jřrgensen

Carsten Jřrgensen

Commissaris

Malcolm John  Ward

Malcolm John Ward

Commissaris