Hans Brouwer

Hans Brouwer

Voorzitter bij Stichting Amindho


Personalia

Naam: Hans Brouwer

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Hans Brouwer

  • - heden Voorzitter, Stichting Amindho
  • - heden Commissaris, Van Meijel Automatisering B.V.
  • - heden Lid raad van toezicht, Stichting Vita Valley
  • - heden Bestuurslid, Stichting Vereniging voor de Effectenhandel
  • - heden Voorzitter, Stichting Jazzorchestra

Loopbaan Hans Brouwer

  • 2004 - 2015 Commissaris, BinckBank
  • 1997 - 2002 Algemeen directeur, Amsterdam Exchanges en AEX-Effectenbeurs
  • 1991 - 1996 Algemeen directeur, Amsterdamse Effectenbeurs
  • 1988 - 1990 Directielid, Vereniging voor de Effectenhandel (VvdE)
  • 1981 - 1987 In dienst, ABN Bank
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Hans Brouwer was tot 2002 lid van de directie van Euronext-Amsterdam (Amsterdam Exchanges). Vlak voor de fusie met de beurs van Parijs en Brussel ging hij met pensioen.

In de periode 1991 tot 1996 was Hans Brouwer algemeen directeur van de Amsterdamse Effectenbeurs. Hij werd benoemd na de fusie tussen de Amsterdamse Effectenbeurs en de EOE-Optiebeurs tot Amsterdam Exchanges (AEX).

Daarvoor was Brouwer lid van de directie bij de Vereniging voor de Effectenhandel (VvdE). Tot zijn portefeuille behoorde o.a. regelgeving en toezicht op de handel. Daarbij leidde Hans Brouwer bij VvdE een speciaal herstructureringsproject van de hele organisatie.

Ook heeft Brouwer zes jaar lang bij ABN Bank gewerkt. Daar was hij onder meer actief op het gebied van reorganisatie van de kredietverlening en de ontwikkeling van de buitenlandse kantoren in regio’s als Europa en het Midden- en Verre Oosten.

Commissariaten
Momenteel is Hans Brouwer president-commissaris van Jumbo en Lid van de Raad van Commissarissen BinckBank. Bij de laatste partij is Brouwer ook voorzitter van het Audit Committee. In de loop van 2015 zal Brouwer terugtreden als commissaris als gevolg van het verstrijken van zijn benoemingstermijn bij BinckBank.

Op 19 april 2007, tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders BinckBank, werd Brouwer herbenoemd als commissaris van de zakenbank voor een termijn van twee jaar.

Naast Jumbo en BinckBank vervult Hans Brouwer een aantal commissariaten bij van Meijel Automatisering, zorginstelling Vital Innovators en NPM-Capital (bij Koninklijke JPC).

Tevens is de heer Brouwer voorzitter van de stichting AMINDHO, dat zich richt op de culturele en economische betrekkingen van Nederland-Indonesië.

Samen met een team van beursspecialisten heeft Brouwer in opdracht van de Wereldbank gewerkt aan het opzetten en uitbouwen van effectenbeurzen in diverse landen.

Oude nevenfunctie:

- Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NLKKAS (onderdeel van Euronext Clearing & Depository N.V.)
- Lid Raad van Commissarissen Nobel

Trivia

Hans Brouwer begon zijn loopbaan als cavalerieofficier.

facebook