FrieslandCampina benoemt nieuwe ceo

FrieslandCampina benoemt nieuwe ceo

27-09-2017 De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft het voornemen bekend gemaakt om Hein Schumacher te benoemen tot ceo. Hij zal Roelof Joosten opvolgen, die 2,5 jaar na zijn aantreden vertrekt.

Hein Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Hiervoor werkte hij zo'n negen jaar bij Heinz.

Roelof Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. In 2012 werd hij benoemd tot coo en lid van de executive board. Sinds 1 juni 2015 is hij chief executive officer van FrieslandCampina. Joosten zal per 31 december 2017 zijn functie neerleggen.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen zegt over de benoeming het volgende: “Als chief operating officer van FrieslandCampina Ingredients zag Roelof ongekende mogelijkheden voor de verwaarding van wei dat tegenwoordig een belangrijk bestanddeel is van onder andere kindervoeding. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet, betrokkenheid en resultaatgerichtheid gedurende al die jaren. We gaan nu een fase in waarin onze prioriteit ligt bij het snel en adequaat inspelen op marktontwikkelingen. Met Hein Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis. Zijn ervaringen en inzichten zullen FrieslandCampina zowel operationeel als commercieel verder versterken en zo duurzaam meer waarde voor de leden-melkveehouders realiseren.”

> In augustus dit jaar kondigde FrieslandCampina al wijzigingen aan.

Meer over Hein Schumacher

Hein Schumacher benoemd tot commissaris C&A

Hein Schumacher benoemd tot commissaris C&A

26-01-2021 C&A heeft Hein Schumacher per direct benoemd tot commissaris van de kledingwinkelketen. Dat laat het bedrijf op 25 januari 2021 weten.

Interview met Hein Schumacher

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

04-10-2018 Lifescienceconcern DSM en zuivelonderneming FrieslandCampina zijn klant en leverancier, maar bovenal partners in duurzame groei. Ceo’s Feike Sijbesma en Hein Schumacher over verantwoorde productie en consumptie: ‘We zijn voorbij de vraag of je bij de buren voor een paar cent minder kunt inkopen, maar werken nauw samen aan nieuwe producten en concepten.’ En: ‘Soms is het duwen en trekken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook