Hélène Vletter-van Dort nieuwe commissaris NN

Hélène Vletter-van Dort nieuwe commissaris NN

26-08-2015 NN Group heeft drie nieuwe commissarissen voorgedragen. Naast Vletter-van Dort zijn dit Dick Harryvan en Robert Jenkins.

Benoeming
De benoemingen van de nieuwe commissarissen bij NN Group zijn inmiddels goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en zullen worden voorgesteld op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 6 oktober 2015.

 

 

 

Belang ING
De nieuwe benoemingen zijn het gevolg van het afbouwen van het belang dat ING Groep heeft in NN Group. NN en ING spraken vorig jaar af dat ING nog maar twee commissarissen bij NN mag aanwijzen wanneer haar belang minder dan 35% is. Wanneer ING een belang van minder dan 15% heeft, vervalt dit recht tot aanwijzen volledig.

Momenteel heeft ING een belang van 37.6% in NN Group. Wanneer de eerste grens van 35% zal worden gepasseerd, zal de benoeming van Hélène Vletter-van Dort effectief worden. Nadat het belang van ING is teruggezakt naar minder dan 15%, zullen ook de benoemingen van Dick Harryvan en Robert Jenkins effectief worden.

Nieuwe Commissarissen
Vletter-van Dort is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en was tot vorig jaar commissaris bij De Nederlandsche Bank. Harryvan is voormalig CEO van ING Direct en Jenkins was eerder werkzaam bij Citigroup, F&C Asset Management en Credit Suisse.

Interview met Hélène Vletter - van Dort

Hélène Vletter-van Dort en Robert Eccles over de reactieve opstelling van de overheid

Hélène Vletter-van Dort en Robert Eccles over de reactieve opstelling van de overheid

11-03-2020 Leidt het Nederlandse stakeholdermodel tot concurrentievoordeel op de mondiale kapitaalmarkt? Of maakt de drempel die de overheid opwerpt voor activistische aandeelhouders Nederlandse bedrijven juist minder aantrekkelijk? Een battle tussen twee professoren: Robert Eccles en Hélène Vletter-van Dort.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook