Henk van Dalen nu definitief weg bij Rabobank

Henk van Dalen nu definitief weg bij Rabobank

11-03-2016 Rabobank heeft op 10 maart 2016 bekend gemaakt dat Van Dalen definitief zal aftreden als commissaris.

Onderzoek OM
Henk van Dalen besloot al op 6 november 2015 om zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen bij Rabobank tijdelijk neer te leggen. De reden hiervoor was het onderzoek dat het Openbaar Ministerie instelde bij het Russische VimpelCom.

VimpelCom
Van Dalen was van 2010 tot 2013 CFO van het bedrijf, dat zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan omkoping. In die periode zouden steekpenningen zijn betaald aan de dochter van president Islom Karimov van Oezbekistan. Hiermee zouden telecomlicenties zijn verkregen in Oezbekistan, waar het bedrijf marktleider is.

Overige commissariaten
Henk van Dalen zal zijn commissariaat bij Rabobank definitief neerleggen met ingang van 1 april 2016. Volgens van Dalen treedt hij in het belang van Rabobank terug, zodat de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte haar belangrijke taken kan uitvoeren. Naast zijn functie bij de Rabobank is Van Dalen ook toezichthouder bij onder meer BOM, Evides en AVEBE U.A. 'Ik heb ook mijn andere toezichthoudende functies in overweging en verwacht daar in de komende tijd eveneens in goed overleg terug te treden', aldus Van Dalen.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Wout Dekker laat weten het besluit van Henk van Dalen om in het belang van Rabobank terug te treden te respecteren. 'Wij bedanken hem voor zijn bijdrage als commissaris van de Rabobank', aldus Dekker.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het tijdelijk aftreden van Henk van Dalen

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook