Herna Verhagen nieuw lid RvC Nutreco

Herna Verhagen nieuw lid RvC Nutreco

04-03-2010 Herna Verhagen zal worden voorgedragen als nieuw lid bij de raad van commissarissen van Nutreco. Zij treedt in de voetsporen van de Franse Yves Barbieux. Officieel zal ze worden voorgedragen tijdens de jaarvergadering op 1 april.

Nutreco is enthousiast over Herna Verhagen omdat ze ruimschoots ervaring heeft opgedaan bij diverse beursgenoteerde bedrijven. Herna was eerder CEO bij TNT Nederland. Sinds 2007 is ze managing director bij de human resources divisie van TNT. Ook is ze lid van de raad van commissarissen bij SNS Reaal.

Enige vrouw
Met haar 44 jaar is Herna Verhagen zowel bij Nutreco als bij SNS Reaal, de jongste commissaris in de raad. Niet alleen is zij de jongste, bij TNT is ze de enige vrouw in de raad van bestuur. Toch zegt ze nooit zo gelet te hebben op de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar ‘het scheelt ook in welke organisatie je werkt. TNT is een behoorlijk vrouwvriendelijk bedrijf.'

Evenveel ervaring
Ook bij SNS Reaal was ze de enige vrouw toen ze begon, inmiddels is ze vergezeld door Charlotte Insinger. ‘Ik ben echt met open armen ontvangen. En ik zeg wat ik vind. Ik heb ook niet het idee dat ik minder ervaring heb dan de andere commissarissen. [...] Ik breng vijftien jaar managementervaring mee bij de grootste werkgever van Nederland,' aldus Herna Verhagen.

Lees ook:
> Biografie van Herna Verhagen
> Rondetafel met drie topvrouwen over hun loopbaanstrategie
> Code Tabaksblat werkt
> Vrouwen in opmars
> Biografie van Charlotte Insinger

Interview met Herna Verhagen

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

30-06-2021 Waarom zien we zo weinig vrouwen in de voorzittersrol bij raden van bestuur en raden van commissarissen? Die vraag stond centraal bij het topvrouwendiner van Management Scope, bijgewoond door prominente vrouwen die wél de voorzittershamer hanteren. Koudwatervrees, oneigenlijke argumenten en vage diskwalificaties spelen een rol: ‘Er ging ineens vreemde terminologie over tafel: heeft ze wel gravitas?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook