Hessel Lindenbergh, president-commissaris van ABN Amro, vertrekt

Hessel Lindenbergh, president-commissaris van ABN Amro, vertrekt

10-03-2014 De voorzitter van de raad van commissarissen van ABN Amro, Hessel Lindenbergh, draagt het stokje over aan Rik van Slingelandt bij de algemene aandeelhoudersvergadering in april.

Hessel Lindenbergh gaf sinds december 2009 leiding aan de raad van commissarissen van de bank. CEO Gerrit Zalm van ABN Amro meldt in het persbericht dat hij Lindenbergh wil bedanken voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij de vorming van het nieuwe ABN Amro in de afgelopen 5 jaar.

Top-100 Commissarissen
Lindenbergh is ondermeer president-commissaris bij Agendia en commissaris bij Royal Haskoning DHV. Dit afscheid van ABN Amro zal consequenties hebben voor de plaats op de Top-100 Commissarissen van Lindenbergh. Dit jaar staat hij op de 33e plaats.

 

Rik van Slingelandt
ABN Amro draagt Rik van Slingelandt voor als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen voor een periode van 2 jaar bij de algemene aandeelhoudersvergadering in april. Van Slingelandt is sinds januari 2011 vicevoorzitter van de RvC van de bank.

Beloning Lindenbergh
Uit het jaarverslag dat de bank vrijdag publiceerde, blijkt dat Lindenbergh kreeg 100.000 euro voor zijn diensten bij ABN Amro.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook