SBM Offshore draagt Hilary Mercer voor als nieuwe commissaris

SBM Offshore draagt Hilary Mercer voor als nieuwe commissaris

11-11-2021 Op 11 november 2021 heeft SBM Offshore bekendgemaakt om Hilary Mercer voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering op 6 april 2022 zal het voorstel worden besproken. In de tussentijd zal Hilary Mercer actief zijn als adviseur van de raad van commissarissen.

Hilary Mercer is de huidige vice president bij Shell Chemicals, Pennsylvania. Mercer heeft haar studie in engineering science behaald aan de Oxford University. Mercer heeft meer dan 34 jaar ervaring bij Shell. Zo begon ze haar loopbaan bij Shell in het Verenigd Koninkrijk als maintenance engineer bij de Stanlow-raffinaderij in 1987. Zo was ze bij Shell onder meer werkzaam als executive director voor Shell’s Prelude-project in Geojedo, Zuid-Korea en was ze lead mechanical engineer. In 2009 werd Mercer benoemd tot technisch directeur voor Iraq South Gas Venture. Vervolgens nam ze de rol van LNG-projectdirecteur op zich bij Arrow Energy.

Na goedkeuring van de benoeming van Hilary Mercer zal de raad van commissarissen van de Schiedamse oliedienstverlener SBM Offshore  bestaan uit Roeland Baan (voorzitter), Ingelise Arntsen, Bernard Bajolet, Francis Gugen, Sietze Hepkema, Cheryl Richard, Jaap van Wiechen en Hilary Mercer.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook