Ieko Sevinga helpt Rabobank met reorganisatie

Datum: 21-04-2016

Ieko Sevinga helpt Rabobank met reorganisatie

Sevinga coördineert de in december 2015 aangekondigde reorganisatie van de Rabobank, waarbij 9.000 banen zullen verdwijnen.

Reorganisatie
Op 9 december 2015 maakte Rabobank bekend een nieuwe strategische koers in te slaan. Rabobank was tot 1 januari 2016 een coöperatieve bank met 106 lokale Rabobanken. Deze 107 entiteiten zijn gefuseerd tot één Rabobank met één bankvergunning en één jaarrekening. Daarnaast is beslist dat alle bedrijfsonderdelen efficiencyverbeteringen gaan doorvoeren, waardoor 9.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Deze reductie komt bovenop de al bestaande programma’s, die reeds voorzagen in een daling van 3.000 arbeidsplaatsen.

Ieko Sevinga
Voormalig lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Ieko Sevinga is sinds juni 2015 in dienst bij Rabobank als Directeur Organisatie-ontwikkeling en Performance en coördineert vanuit deze functie de reorganisatie. Ieko Sevinga was voor zijn functie bij Van Lanschot (voorheen Kempen & Co.) werkzaam als consultant bij McKinsey. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van Rabobank, was gedurende diezelfde periode werkzaam als consultant en partner bij McKinsey. Sevinga coördineert het reorganisatieprogramma met de werktitel 'Performance now' en rapporteert rechtstreeks aan Draijer.