Jaap van Manen president-commissaris APG

Jaap van Manen president-commissaris APG

21-12-2018 Jaap van Manen is per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van pensioenuitvoerder APG Groep.

De benoeming van Jaap van Manen is voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door toezichthouder DNB. Van Manen volgt Bart Le Blanc op, die in juli aan het einde van zijn termijn terugtrad. 

Pieter Jongstra, vicevoorzitter raad van commissarissen van APG, zegt over de benoeming van Van Manen het volgende: 'Ik ben bijzonder blij dat wij zo’n ervaren en deskundige voorzitter van onze raad van commissarissen krijgen. Jaap van Manen heeft uitgebreide kennis en een uitmuntende reputatie op het gebied van corporate governance, vennootschapsrecht en financieel toezicht. Ook heeft hij een brede ervaring als bestuurder en commissaris. Vanuit de raad van commissarissen kijken wij uit naar de samenwerking met hem.'

Jaap van Manen is als partner verbonden aan het Strategic Management Centre en daarnaast onder meer voorzitter van de Commissie Code Goed Bestuur van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), lid van de raad van commissarissen van Bornet Groep Rotterdam BV en emeritus-hoogleraar ondernemingsbestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

De raad van commissarissen van APG Groep is per 1 januari 2019 als volgt samengesteld: Jaap van Manen (voorzitter), Pieter Jongstra (vicevoorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij, Dick van Well en Claudia Zuiderwijk.

Meer over Jaap van Manen

Jaap van Manen vertrekt bij APG

Jaap van Manen vertrekt bij APG

08-01-2020 APG heeft bekendgemaakt dat Jaap van Manen per 1 januari 2020 is teruggetreden als commissaris.

Interview met Jaap van Manen

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

21-12-2017 Jaap van Manen, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, geeft binnenkort het stokje door. Een mooi moment om te reflecteren op de herziene code én om naar zijn hoop voor de toekomst te vragen: ‘Bestuur en commissarissen zijn behoorlijk opgeschaald in hun governance-ambities. Nu is het de beurt aan de aandeelhouders.’

Twintig jaar goed bestuur

Twintig jaar goed bestuur

14-09-2017 's Lands meest prominente governancekenners over de Nederlandse corporate governance code. 'De code leeft.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook