Jaap van Wiechen wordt commissaris Boskalis

Jaap van Wiechen wordt commissaris Boskalis

04-04-2011 Jaap van Wiechen, directeur van HAL Investments, is door Boskalis voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Dat heeft de maritieme dienstverlener bekend gemaakt.

De vacature is ontstaan door het vertrek van Martijn van der Vorm. De topman van HAL heeft Boskalis laten weten dat hij zich tijdens de aankomende AVA niet beschikbaar stelt voor een nieuw termijn als commissaris van de baggeraar.

Jaap van Wiechen
De 39-jarige Jaap van Wiechen is sinds 1997 werkzaam als directeur van HAL, het investeringsvehikel van de familie Van der Vorm.

Aandelen Boskalis
Hoewel de familie Van der Vorm wel aandelen bezit van Boskalis, meldt de maritieme dienstverlener dat Jaap van Wiechen geen aandelen heeft in het kapitaal van de vennootschap.

Raad van Commissarissen Boskalis
Daar voegt Boskalis aan toe dat Jaap van Wiechen, gezien zijn functie als directeur bij Hal Investments, niet als onafhankelijk wordt beschouwt in de zin van de Corporate Governance Code.

Dockwise
Naast zijn nieuwe rol als commissaris van Boskalis neemt Van Wiechen tevens zitting in het non-executive bestuur van rederij Dockwise.

Nevenfuncties
Daarnaast bekleedt Jaap van Wiechen diverse nevenfuncties bij onder meer De Nationale Borgmaatschappij, Mercurius, FD Mediagroep en is hij lid van het bestuur van de Stichting HAL Pensioenfonds.

Lees ook:
> Biografie Jaap van Wiechen, nieuwe commissaris Boskalis
> Biografie Martijn van der Vorm, CEO HAL
> Martijn van der Vorm treedt af als commissaris Boskalis

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook