Twee nieuwe commissarissen KLM

Twee nieuwe commissarissen KLM

05-04-2019 KLM heeft bekendgemaakt Jan Kees de Jager (foto) en Janine Vos voor te dragen als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Jan Kees de Jager is sinds 2014 cfo van KPN en was tussen 2010 en 2012 minister van Financiën. Janine Vos is sinds 2016 chief human resources officer bij Rabobank.

Zij volgen Annemieke Roobeek en Hans Smits op, die aftreden aan het einde van hun termijn. Beiden waren sinds 2011 lid van de raad van commissarissen.

Over de benoeming van Jan Kees de Jager en Janine Vos wordt gestemd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 25 april. Dan staat ook de benoeming van Ben Smith op de agenda.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de ceo van Air France-KLM zitting neemt in de raad van commissarissen van KLM.

Interview met Jan Kees de Jager

De cfo moet van recensent naar regisseur

De cfo moet van recensent naar regisseur

11-02-2020 Ooit was de cfo vooral druk met de resultaten van gisteren, nu ligt de focus op de waardecreatie van morgen. Hoe ziet de toekomst van de cfo eruit en welke acties kan hij of zij ondernemen om mee te gaan met de tijd? Dat is het boardroomthema dat de topexperts van De Raad verkennen. ‘Alles draait om business analytics en data analytics. De rest is hygiëne.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook