Javier van Engelen nieuwe cfo Signify

Javier van Engelen nieuwe cfo Signify

26-05-2020 Signify, voorheen Philips Lighting, kondigt op 26 mei 2020 de benoeming aan van Javier van Engelen als chief financial officer. Van Engelen zal op 15 juni 2020 de rol van René van Schooten overnemen, die de functie van interim-cfo bekleedt.

Javier van Engelen heeft verschillende internationale leiderschapsposities bekleed bij retail- en farmaceutische bedrijven, familiebedrijven en private equity omgevingen. Hij vervulde de rol van cfo van Grupo Telepizza, een voedselproducent waarbij Van Engelen het proces leidde om het bedrijf in 2019 de privatiseren. Daarvoor bekleedde Van Engelen de functie van cfo van Jerónimo Martins. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble, waarna hij cfo-functies bekleedde bij AstraZeneca en Triumph International.

Fransisco Javier van Engelen Sousa, zoals hij voluit heet, zal samen met René van Schooten de komende maanden nauw samenwerken voor een soepele overgang en het behouden van een gedegen bedrijfsvoering. Eric Rondolat, ceo van Signify, is erg blij met de komst van Javier. ‘Hij is een bewezen, ervaren en veelzijdige cfo, die verschillende financiële leiderschapsposities heeft bekleed. Hij heeft veel ervaring in het werken met internationale teams en heeft in verschillende landen over de hele wereld gewoond. Zijn brede achtergrond stelt hem in staat om een sleutelrol te spelen in het aansturen van onze strategie en het versterken van onze leiderschapspositie in de wereldwijde verlichtingsindustrie, terwijl hij tegelijkertijd sterke en duurzame relaties opbouwt met de beleggersgemeenschap’, zegt Rondolat.

Door de combinatie van voortdurende financiële discipline en een focus op mogelijkheden tot waardecreatie, kijkt Javier van Engelen er naar uit om bij te dragen aan het succes van Signify in de volgende fase van zijn strategie. ‘Ik kan me geen spannender tijd voorstellen om bij Signify te komen werken. Met zijn sterke innovatie-erfenis, de kwaliteit van zijn mensen en het leiderschapsteam, en de recentelijk toegenomen wereldwijde voetafdruk, is Signify goed gepositioneerd om zijn marktleiderschap verder te laten groeien’, laat Van Engelen weten.

Later dit jaar, tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal Signify de benoeming van Javier van Engelen voorstellen aan de raad van bestuur.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook