Jeanine Tijhaar nieuwe cfo Eneco Groep

Jeanine Tijhaar nieuwe cfo Eneco Groep

12-01-2021 De raad van commissarissen van Eneco heeft op 11 januari 2021 Jeanine Tijhaar benoemd als chief financial offcier en lid van de raad van bestuur van Eneco Groep NV. Per 1 februari aanstaande zal Tijhaar in haar nieuwe functie starten.

Jeanine Tijhaar is sinds 2017 werkzaam bij Eneco als directeur finance & risk. In 2018 werd Tijhaar benoemd als chief financial officer Nederland. Vanaf 1 februari 2021 zal zij chief financial officer en lid rvb van Eneco Groep NV zijn. Jeanine Tijhaar: ‘Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s uit de rvb en de andere onderdelen van Eneco ervoor te zorgen dat de vernieuwde duurzame strategie van Eneco een succes wordt en dat deze resulteert in de groei van gezonde bedrijfsresultaten.’ Voor Tijhaar in dienst trad bij Eneco was zij van 2000 tot en met 2016 werkzaam bij AkzoNobel, waarvan de laatste twee jaar als financieel directeur van de business unit vehicle refinishes. Tevens vervulde zij verschillende andere financiële posities bij AkzoNobel in zowel Nederland als Spanje.

Mel Kroon, president-commissaris van Eneco, wenst Jeanine Tijhaar veel succes met haar nieuwe werkzaamheden. ‘Met Jeanine Tijhaar hebben wij een heel goede nieuwe cfo, met brede ervaring en competenties in finance en accounting. Zij heeft daarbij een sterke achtergrond in operationeel risicomanagement en interne controle. We zijn zeer gelukkig met deze benoeming, niet in de laatste plaats omdat het om talent uit eigen organisatie gaat’, aldus Kroon.

Jeanine Tijhaar volgt Guido Dubbeld op, die op eigen initiatief het bedrijf verlaat. Op 3 september 2020 maakte Eneco bekend dat in goed overleg is besloten dat Dubbeld terugtreedt na achttien jaar bij Eneco te hebben gewerkt. Hij blijft tot april beschikbaar om een goede overdracht te waarborgen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook