Jeroen Rijpkema nieuwe ceo Triodos Bank

Jeroen Rijpkema nieuwe ceo Triodos Bank

02-04-2021 Triodos Bank heeft op 31 maart bekendgemaakt voornemens te zijn Jeroen Rijpkema te benoemen als ceo. Deze benoeming wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 21 mei en zal bij goedkeuring direct ingaan.

Jeroen Rijpkema was eerder ceo a.i. van Transactie Monitoring Nederland, het gecombineerde transactiemonitoringsinitiatief van vijf Nederlandse banken, waaronder Triodos Bank. Van 1985 - 2017 werkte hij bij ABN Amro in verschillende leidinggevende functies in binnen- en buitenland. Triodos Bank noemt hem in een persbericht een ervaren ceo en een doorgewinterde bankier met uitgebreide ervaring in retail, corporate en private banking.

Zijn benoeming geldt voor een periode van twee jaar aangezien de raad van commissarissen nog beslist over de leiding van Triodos Bank op de langere termijn. Dit geeft de raad van commissarissen voldoende tijd daarover te beslissen.

De Nederlandsche Bank heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van Jeroen Rijpkema en ook de Ondernemingsraad van Triodos Bank heeft een positief advies uitgebracht over de voorgenomen benoeming.

Na de benoeming zal de raad van bestuur van Triodos Bank bestaan uit Jeroen Rijpkema (ceo), André Haag (cfo) en Carla van der Weerdt (cro). Daarnaast wordt aangegeven dat de raad van commissarissen goed op weg is met het wervingsproces voor zowel de coo- als de cco-rol. 

> Lees ook: Triodos Bank krijgt nieuwe coo en cco

Aart de Geus, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over de voorgenomen benoeming het volgende: "De raad van commissarissen is zeer verheugd met de voordracht van Jeroen Rijpkema. Rijpkema heeft blijk gegeven van een sterke affiniteit met de agenda die Triodos Bank nastreeft en hij zet zich volledig in om die agenda vooruit te helpen. In deze fase van de ontwikkeling van Triodos Bank is hij de juiste persoon om samen met zijn collega's in de raad van bestuur onze organisatie te leiden."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook