Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

22-12-2016 Jeroen van der Veer is de nieuwe nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. Hij heeft de koppositie overgenomen van Hans Wijers.

Jeroen van der Veer is de machtigste commissaris van Nederland in 2017, volgens de Management Scope Top-100 Commissarissen 2017. Het aantal vrouwen in de lijst is gegroeid, maar de groei gaat minder hard dan vorig jaar. Ook de in 2016 ingezette verjonging lijkt wat te stagneren. Hans Wijers heeft zijn koppositie afgestaan en staat op nummer 2. Verder in de top-5: Ben van der Veer, Petri Hofsté en Jan Nooitgedagt.

De Top-100 Commissarissen telt zestien nieuwe (of teruggekeerde) namen, en er zijn 28 vrouwen in opgenomen, van wie er acht een voorzittershamer mogen hanteren. De oudste commissaris is 73 jaar, de jongste 44. Gemiddeld zijn de commissarissen 62 jaar oud.

De volledige lijst is gepubliceerd in Management Scope 01 2017 (gepubliceerd op 22 december 2016), en is ook hier te zien.

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook