Jeroen Wakkerman nieuwe cfo Pharming

Jeroen Wakkerman nieuwe cfo Pharming

09-11-2020 Pharming maakt op 9 november 2020 de benoeming van Jeroen Wakkerman als chief financial officer bekend. Wakkerman zal met ingang van 16 november starten.

Jeroen Wakkerman heeft veel ervaring als cfo en financieel directeur van verschillende multinationale ondernemingen en bekleedde verschillende financiële en commerciële functies. Zo was Wakkerman finance director bij Unilever, cfo bij SHV Energy en financieel directeur bij Calor Gas. De afgelopen vijf jaar was hij chief financial officer van Nutreco. Wakkerman kijkt uit naar zijn start bij Pharming. ‘Pharming heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend traject afgelegd met fantastische resultaten op alle gebieden. Ik verheug me op de samenwerking met het managementteam en alle andere collega’s binnen Pharming bij het ingaan van de volgende ontwikkelingsfase’, aldus Wakkerman.

Sijmen de Vries, chief executive officer van Pharming laat weten verheugd te zijn Jeroen Wakkerman te kunnen verwelkomen in een periode waarin Pharming is getransformeerd in een winstgevende biofarmaceutische onderneming met toenemende omzetten. De Vries: ‘Zijn uitgebreide financiële en business-development-ervaring dragen bij aan de completering van onze senior management knowhow en -ervaring.’

Jeroen Wakkerman neemt de functie over van Robin Wright, die in april 2020 aangaf terug te treden als cfo van Pharming. Naast Wakkerman en De Vries bestaat het managementteam uit Anne-Marie de Groot, Bruno Giannetti, Mireille Sanders en Stephen Toor.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook