Jo Hautvast

Jo Hautvast

Persoonlijk

Naam: Prof. dr. Jo Hautvast

Geboortejaar: 1938

Nationaliteit: Nederlandse

Loopbaan Jo Hautvast

2004 - 2013 Commissaris (vice-voorzitter), Wessanen
2000 - 2004 Directeur, Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS)
1972 - 1999 hoogleraar voeding en voedselbereiding aan de toenmalige Landbouwhogeschool en later Hoogleraar Humane Voeding , Universiteit Wageningen

Overige vermeldingen


Professor Jo Hautvast is een pionier op het gebied van voedingsleer. In 1972 werd hij benoemd tot hoogleraar voeding en voedselbereiding aan de toenmalige Landbouwhogeschool.

Hautvast heeft daar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de voedingswetenschap. De professor stond aan de wieg van de Wageningse voedingsschool en Hautvast gaf vorm aan de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit.

Na een succesvolle carrière van ruim 28 jaar bij de Universiteit van Wageningen stapte Jo Hautvast in 2000 over naar het Wageningen Center for Food Sciences (WCFS), waar hij algemeen directeur van werd. WCFS (thans TI Food and Nutrition) werd in 1997 opgericht door Hans Nieuwenhuis.

Het is een van de vier technologische topinstituten van Nederland met als doel het opbouwen van fundamentele kennis voor de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde voedingsmiddelen en productiemethoden.

In 2004 nam Jo Hautvast afscheid van WCFS, na het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd.

Thans is de voedingshoogleraar lid van de Raad van Commissarissen van Unilever. Zijn termijn loopt tot 2012.

Trivia


jo Hauvast is Officier in de Orde van Oranje Nassau.