Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

08-09-2020 Op 7 september 2020 maakt ASR Nederland bekend Joop Wijn tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen als commissaris. Tevens is hij de beoogd opvolger van Kick van der Pol, huidige rvc-voorzitter.

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 28 oktober 2020 zal Joop Wijn voorgedragen worden als lid van de raad van commissarissen. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor deze benoeming. Daarnaast wordt Wijn gezien als de beoogd opvolger van Kick van der Pol, huidige voorzitter van de raad van commissarissen van ASR Nederland, die in mei 2021 zijn laatste termijn afrondt.

Joop Wijn kijkt uit naar de samenwerking met de andere leden van de rvc, het bestuur en de medewerkers van ASR Nederland. Wijn: ‘a.s.r. is een klantgeoriënteerde verzekeraar met een lange en bijzondere historie en met veel potentie voor de toekomst. Aan die toekomst wil ik graag een bijdrage leveren.’ Zowel Jos Baeten als Kick van der Pol zijn ervan overtuigd dat Wijn een aanwinst voor de rvc en ASR Nederland is en dat hij zijn toekomstige voorzittersrol met verve zal vervullen. ‘Met zijn brede kennis en ruime en gevarieerde ervaring in de financiële sector, past Wijn uitstekend bij a.s.r. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een toegankelijk en transparant iemand die het gewend is de belangen van de verschillende stakeholder zorgvuldig te wegen’, laat Van der Pol weten.

Joop Wijn startte zijn carrière bij ABN Amro als investment manager. Daarna was hij achtereenvolgens lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van economische zaken, staatssecretaris van financiën en minister van economische zaken. Van 2007 tot 2009 was Wijn directeur Rabobank Nederland. Van 2010 tot 2017 kwam hij terug bij ABN Amro als lid van de raad van bestuur. De laatste drie jaar was Wijn chief strategy and risk officer en lid van de raad van bestuur van Adyen. Eerder was hij voorzitter van het Oranjefonds, lid rvc van de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht en lid rvc Stadsherstel Amsterdam. Wijn is vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Royal Schiphol Group.

Na de benoeming van door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal Joop Wijn direct toetreden tot de rvc. Naast Joop Wijn en Kick van der Pol, zullen Herman Hintzen, Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen deel uitmaken van de rvc.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook