Joop Wijn vertrekt bij Adyen

Joop Wijn vertrekt bij Adyen

27-02-2020 Adyen heeft bekendgemaakt dat Joop Wijn, chief strategy & risk officer, zijn functie op 31 mei 2020 zal neerleggen.

Joop Wijn geeft in een persbericht aan het idee te hebben dat zijn taak volbracht is. Volgens hem is Adyen opgezet voor verdere groei met een stevig gevestigd risicokader. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en laat Adyen achter met vertrouwen in het toekomstige succes.

Wijn startte in mei 2017 bij Adyen. Hij was eerder lid van de raad van bestuur van ABN Amro en werkzaam bij Rabobank. Wijn was lange tijd politiek actief, van 1998 tot 2002 als lid van de Tweede Kamer waarna hij staatssecretaris van Economische Zaken en vervolgens staatssecretaris van Financiën werd. Tussen 2006 en 2007 was hij minister van Economische Zaken.

Meer over Joop Wijn

NIBC draagt Joop Wijn voor als commissaris

NIBC draagt Joop Wijn voor als commissaris

11-02-2021 Zakenbank NIBC heeft Joop Wijn voorgedragen als commissaris. De raad van commissarissen laat op 10 februari 2021 weten Wijn voor te dragen als lid van de raad van commissarissen van NIBC Holding en NIBC Bank.

Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

08-09-2020 Op 7 september 2020 maakt ASR Nederland bekend Joop Wijn tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen als commissaris. Tevens is hij de beoogd opvolger van Kick van der Pol, huidige rvc-voorzitter.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook