Karien van Gennip nieuwe bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ

Karien van Gennip nieuwe bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ

23-09-2020 Coöperatie VGZ heeft op 23 september 2020 bekendgemaakt dat Karien van Gennip per 1 november 2020 aantreedt als voorzitter van de raad van bestuur.

Karien van Gennip was tot voor kort werkzaam bij ING Groep als ceo Frankrijk. In het verleden was zij actief in de politiek, als staatsscretaris van Buitenlandse Handel tussen 2003 en 2007. Daarnaast was zij actief als Tweede Kamerlid en woordvoerder Buitenlandse Zaken namens het CDA. Eerder was zij directeur bij Autoriteit Financiële Markten (AFM) en werkzaam bij McKinsey & Company.

Karien van Gennip zegt over haar benoeming: "Met veel energie en enthousiasme start ik aan wat ik als maatschappelijke opdracht zie. De zorg in Nederland staat continu voor uitdagingen. Ik hoop met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan zinnige zorg, het versnellen van de digitale transformatie en de verbinding met zorgaanbieders en verzekerden."

Karien van Gennip vervult de vacature die is ontstaan met het vertrek van Tom Kliphuis per 1 april 2020.

Alfred Levi, voorzitter van de raad van commissarissen, is enthousiast over de benoeming van Van Gennip. “In een korte tijd hebben we een geweldige kandidaat gevonden die de rol van Tom kan overnemen. Iemand met passie voor het onderwerp zorg, zowel strategisch als financieel een goed inzicht heeft én een breed netwerk bezit is precies wat VGZ nodig heeft als bestuursvoorzitter. Wij kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan, waarbij de langetermijnstrategie van VGZ als eerste grote onderwerp op de agenda staat.”

Tevens is bekendgemaakt dat Franca Vossen is benoemd als lid van de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook