Twee nieuwe commissarissen voor Ajax

Twee nieuwe commissarissen voor Ajax

04-03-2016 Ajax heeft bekend gemaakt dat Peter Mensing (foto) en Leen Meijaard zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen.

Wisselingen RvC
Over de voorgenomen benoeming van Peter Mensing en Leen Meijaard tot nieuwe commissarissen bij Ajax zal op de buitengewone Algemene vergadering van Aandeelhouders op 14 april 2016 worden beslist. De posities binnen de Raad van Commissarissen zijn vrijgekomen door het vertrek van president-commissaris Hans Wijers en de benoeming van voormalig commissaris Dolf Collee tot algemeen directeur van Ajax. Leo van Wijk, die sinds 2012 commissaris is bij Ajax, zal het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen op zich nemen.

Peter Mensing
Peter Mensing is sinds 1984 werkzaam bij Strategy& (voormalig Booz & Company), dat onderdeel is van PricewaterhouseCoopers. Naast zijn hoofdfuctie is Mensing onder meer lid van de Raad van Advies bij Ziggo en de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Leen Meijaard
Econoom Leen Meijaard is werkzaam geweest bij onder meer Robeco en het Ministerie van Financiën. Van 2002 tot 2015 was Meijaard Managing Director EMEA bij de investeringsmaatschappij BlackRock. Momenteel is Meijaard Chairman bij BlackRock Benelux.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook