Leni Boeren voorgedragen als nieuwe commissaris van NIBC

Leni Boeren voorgedragen als nieuwe commissaris van NIBC

10-09-2021 Op 25 augustus 2021 heeft NIBC aangekondigd om Leni Boeren voor te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Haar voordracht zal worden besproken tijdens de eerstvolgende buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. De Nederlandsche Bank heeft de benoeming van Boeren goedgekeurd.

Leni Boeren is de voormalige CEO van Kempen & Co en ex-lid van de raad van bestuur van Van Lanschot Kempen. Boeren heeft haar master in bedrijfskunde behaald aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ze heeft diverse functies bij verscheidene banken bekleed. Zo is ze haar loopbaan begonnen als account manager voor Paribas en Rabobank, waar ze later de rol van senior investment advisor op zich nam. Van 2005 tot 2016 was Boeren werkzaam als chairman van de management board van Robeco Groep en was ze de laatste zeven jaar als coo actief bij de vermogensbeheerder.

Boeren heeft een ruime ervaring in leidinggevende functies. Ze was lid van het executive committee van Euronext en lid van de raad van bestuur van Amsterdam Exchanges. Ook was ze commissaris bij Nuon. Momenteel is ze president-commissaris bij zowel Transtrend als Ohpen en commissaris bij Tata Steel Nederland. Daarnaast bekleedt ze sinds 2017 de functie van non-executive director van Air France-KLM.

In hetzelfde persbericht kondigt de Haagse bank NIBC aan dat Boeren na benoeming als nieuwe lid van de rvc ook de remuneration and nominating committee zal komen versterken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook