Lodewijk de Waal niet herkiesbaar voor RvC ING

Lodewijk de Waal niet herkiesbaar voor RvC ING

22-03-2013 Voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal stopt als commissaris bij ING. De Waal trad in 2009 namens de overheid toe tot de raad van commissarissen nadat ING staatssteun had ontvangen.

Lodewijk de Waal zal zich niet beschikbaar stellen om te worden herverkozen als commissaris. De Staat mocht in 2009 twee kandidaten benoemen in het licht van de staatssteun die ING heeft ontvangen. Naast De Waal werd ook Tineke Bahlmann als staatsvertegenwoordiger benoemd. De Nederlandse overheid heeft aangegeven op dit moment niet van haar recht gebruik te maken om een tweede representant aan te wijzen.

Jeroen van der Veer
President-commissaris Jeroen van der Veer bedankte De Waal voor zijn bijdrage als commissaris: 'De Waal is belangrijk geweest voor de RvC, zeker gezien zijn speciale en delicate positie als staatsvertegenwoordiger.'

Remuneratiecommissie
Lodewijk de Waal is binnen de RvC lid van het remuneratie-, benoemings- en corporate governance commissie. De Waal bepaalde dus mede de beloning van de bestuurders. Uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag blijkt dat topman Jan Hommen vorig jaar 1,35 miljoen euro aan salaris ontving, net zo veel als in 2011. ING keert geen bonussen uit aan bestuurders zolang niet alle staatssteun is terugbetaald.

Vertrek Piet Klaver
Ook Piet Klaver legt zijn functie als toezichthouder neer. Zijn andere werkzaamheden nemen te veel tijd en aandacht in beslag, aldus ING. Hij zat sinds 2006 in de raad van commissarissen.

Lees verder:
> Piet Klaver stopt als commissaris bij ING

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook