Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuwe commissaris ING

Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuwe commissaris ING

10-03-2021 ING Groep heeft op 10 maart 2021 bekendgemaakt voornemens te zijn Lodewijk Hijmans van den Bergh te benoemen als nieuwe commissaris. Hij volgt Jan Peter Balkenende op.

Lodewijk Hijmans van den Bergh was van 2016 tot december 2020 partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Van 2009 tot 2015 was hij chief corporate governance counsel en lid van de raad van bestuur van Ahold. Momenteel is hij president-commissaris bij BE Semiconductor Industries, non-executive chairman bij Fortino Capital Partners en vice-voorzitter van de raad van commissarissen van HAL Holding.

De benoeming van Hijmans van den Bergh wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 26 april 2021. Indien goedgekeurd, gaat zijn benoeming aan het einde van de vergadering in. De benoeming is al goedgekeurd door de Europese Centrale Bank. 

Jan Peter Balkenende, lid van de raad van commissarissen sinds 2017, heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. Hij wil zich concentreren op andere toekomstige activiteiten.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt het volgende over zijn vertrek: “Wij betreuren maar respecteren het besluit van Jan Peter Balkenende om geen herbenoeming aan te vragen. Zijn nationale en internationale ervaring en netwerk hebben ons de afgelopen jaren enorm geprofiteerd. Namens de raad van commissarissen wil ik Jan Peter Balkenende bedanken voor zijn waardevolle bijdragen aan ING.”

Op de algemene vergadering van aandeelhouders zullen Margarete Haase en Hans Wijers worden voorgedragen voor een herbenoeming voor een periode van vier jaar.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook